Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu Mezunları Görkemli Törenle Diplomalarını Aldı
Karabük Üniversitesi Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında mezuniyet coşkusunu yaşadı.



Karabük Üniversitesi Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulundan 640 öğrenci, Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında düzenlenen törenle mezuniyet heyecanı yaşadı. Mezun olan öğrenciler, mutluluklarını aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte paylaştı.

Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında düzenlenen mezuniyet programına Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın eşi Saliha Nazan Karaş, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Kahraman, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok,  Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Erten, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni, tanıtım filmlerinin izlenmesinin ardından Karabük Dans Akademisi Derneğinin folklor gösterisiyle devam etti.



Mezuniyet töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, “Dünyanın önde gelen üniversitelerini derecelendiren kuruluşların sıralamalarında Karabük Üniversitesi her yıl en iyi üniversiteler arasında yer alıyor. Tabii ki Karabük Üniversitesinin bu başarısının arkasında emeği geçen akademik ve idari personelimize çok özverili ve nitelikli katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Amacımız sizleri sağlıklı, mutlu, verimli, devletimize, insanlığa ve ailelerinize faydalı bireyler olarak yetiştirmekti. Sevgili öğrenci arkadaşlarım, sizlere farklı bakış açıları ile çok yönlü analiz yapabilme becerileri kazandırmak temel amaçlarımızdan bir tanesiydi. Bunu da en iyi şekilde yapmaya çalıştık ve yaptığımıza inanıyoruz. Edindiğiniz bilgi ve becerileri kendinizi, ülkemizin, insanlığı ve çalıştığınız kurumların çıkarlarını korumak için en iyi şekilde kullanacağınıza inanıyoruz ve bunu sizden bekliyoruz. Hep beraber diplomasını bir ömür boyu taşıyacağınız üniversitemizi daha ilerilere götüreceğinize tüm kalbinizde inanıyoruz. Değerli mezunlarımız, diplomalarınızın size çok güzel yeni kapılar açmasını diliyoruz. Yetki ve gücünüzü her zaman doğruluktan ve iyilikten yana kullanın lütfen. Sizler Karabük Üniversitesi mezunları olarak artık iş dünyasında çalışma hayatında bizleri temsilcileri olacaksınız. Başarılarınızın ömür boyu sürmesini her şeyin gönlünüzce olmasını, diplomalarınızın çok hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Yolunuz açık olsun sevgili arkadaşlar” ifadelerini kullandı.



Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Erten, “Sevgili öğrenciler, kökleri 32 yıl öncesine dayanan, dünya miras kenti Safranbolumuzu yükseköğrenimle ilk kez tanıştıran eski ismiyle Safranbolu Meslek Yüksek Okulu yeni adıyla Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksek Okulumuzun mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu ülkemiz ve dünyanın hemen her yerinde kendi doğal networkünü oluşturmuş durumdadır. Gerek kamuda gerek özel sektörde önemli pozisyonlarda kendilerine yer bulan mezunlarımız sayesinde aktif öğrencilerimizde öğrenim hayatları boyunca edindikleri teorik ve uygulamalı bilgileri sektörel deneyimlerle bağlaştırma imkanına sahip olmaktadır. Sevgili gençler hayatınızda yeni bir dönemin eşiğindesiniz. Yaşamanızın bu yeni döneminde elbette ki zorluklarla karşılaşacaksınız. Umutsuzluğa kapılmadan kendinize olan inancınızla tüm problemleri aşacağınızdan zerre şüphemiz bulunmamaktadır. Vatansever, vizyoner, analitik düşünme yetisine sahip daima ülkesi ve kendisi için katma değer oluşturmayı kendine hedef edinmiş olarak yetişen siz gençlerimiz koca bir ulusun geleceğinin teminatlarısınız. Başarılı olduğunuz her alanın aynı zamanda cennet vatanımızın da başarısı sayılacağını asla ve asla unutmayınız. Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda sizden önceki nesillerin size devrettiği ilerleme ülküsünü sıkı sıkıya sahip çıkarak sizden sonraki nesillerin yolunu aydınlatmak en önemli görevlerinizden biri olacaktır. Bu bilinçle ilerleyeceğiniz yolunuz ve bahtınız daima açık olsun. Mezuniyetiniz hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.



Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu ikincisi Merve Özdemir ise konuşmasında “Öğrenme isteği ve merakı içimizde büyüyen bir çığ gibi hiçbir zaman bitmeyecek olduğu için öğrenim hayatımız bitti demek doğru olmayacaktır.  Üniversite hayatımız boyunca tüm deneyimlerimiz bizi hayata hazırladı. Üniversitemiz sonrasında hayatımız için sorumluluklarımızın bilincinde olduğumuzdan eminim. Göreve başladığımızda bizlere emanet edilen ve Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımıza, gençlerimize iyi bir örnek olmayı, onları milli ve manevi değerlerimize bağlı olarak yetiştirmeyi ilke olarak görmeliyiz” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi.

Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu birincisi Ali Nail Kargıdan, ikincisi Merve Özdemir, üçüncüsü Sare Haşlaman oldu.

Belge takdiminin sonrasında öğrenciler, hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Karabük Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü