Okulumuza kayıt olmaya hak kazanan öğrencilerimiz için genel bilgilendirme
Karabük Üniversitesi, Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar MYO’ya kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerimizin ve başka bir üniversiteyi kazanan öğrencilerimizin sıkça sordukları soruların cevapları aşağıda verilmiştir. Belirtilenler dışındaki sorular için smyo@karabuk.edu.tr adresine mail atılması gerekmektedir. Mailleriniz en kısa sürede cevaplanacaktır.
 
  • Kayıtlarla ile ilgili duyuru https://www.karabuk.edu.tr ve https://oidb.karabuk.edu.tr/index.aspx adreslerinde yayınlanmaktadır. İşlemler Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir, birimimiz bünyesinde kayıtla ilgili işlem yapılmamaktadır. Bu nedenle, kayıtla ilgili birimimize herhangi bir başvuruda bulunmanız gerekmemektedir. Birimimiz personeli tarafından duyuruda belirtilenler haricinde bir bilgilendirme yapılmayacaktır.
 
  • Birimimizce kayıt işlemlerinin tamamlanıp tamamlanmadığına dair bilgi verilememektedir. Kayıt işlemi için duyurudaki işlemlerin uygulanması yeterlidir. Yine de kaydınızın yapılıp yapılmadığına işlemden 24 saat sonra e-devletten öğrencilik sorgulaması ile öğrenebilirsiniz. Lütfen kaydınızı duyuruda anlatılanları uygulayarak yapınız. Kayıt işlemini son güne bırakmamanız yararınıza olacaktır.
 
 
  • Ders Saydırma (Muafiyet) İşlemleri Hakkında: Önceden başka bir üniversitede eğitim almış öğrencilerin benzer derslerden muaf olabilmeleri için muafiyete esas olacak not derecelerini içeren not durum belgesini (transkript) ve ders içeriklerini (aslı veya onaylı örneği) bir dilekçe ile 5 Eylül 2022 Cuma gününe kadar smyo@karabuk.edu.tr adresine mail ile atmaları gerekmektedir. Maillerin okulumuza kayıt esnasında tanımlanan mail adresinden gönderilmesi gerekmektedir. 5 Eylül 2022’den sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Ders saydırma talebinde bulunan öğrencilerin muaf oldukları dersleri ders alma sürecinde danışmanına bildirmesi gerekmektedir (Program sorumlusunun kontrolünün ardından muaf olunan dersler OBS sistemine tanımlanacaktır).
 
  • Ders Alma Hakkında: Akademik takvimde belirtilen ders alma haftasında öğrencilerin OBS üzerinden ders almaları gerekmektedir. Gerekli bilgilendirme üniversitemiz web sayfasında yayınlanacak olup; ders alma işlemleri ile ilgili öğrencilerin danışman öğretim elemanı ile irtibata geçmesi gerekmektedir. Danışman öğretim elemanı bilgileri OBS sisteminde yer almaktadır, okulumuzun web sayfasında da ders kayıt haftasından önce duyurulacaktır.
 
  • Kayıt Dondurma Hakkında: Kayıt dondurmak isteyen öğrencilerin akademik takvimde belirtilen mazeretli ders alma haftasının son günü mesai bitimine kadar dilekçe ile üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na müracaatta bulunmaları gerekmektedir. Öğrencinin talebi doğrultusunda öğrencinin kaydı eğitim-öğretim süresince en az bir yarıyıl, en fazla iki yarıyıl dondurulabilir. Öğrenciler kayıt dondurdukları yarıyıllarda herhangi bir derse kaydolamaz ve o yarıyılın sınavlarına giremez. Kayıt dondurma süresi eğitim-öğretim süresinden sayılmaz. Öğrencinin kayıt dondurduğu sürede öğrenim ücreti/öğrenci katkı payı ödeyip ödemeyeceği ilgili mevzuat hükümlerine göre belirlenir. Öğrenciler, kayıt dondurma başvurularının sonuçlarını izlemek ve öğrenmekle yükümlüdür.
 
  • Yurtlar Hakkında: Okulumuza yaya veya toplu taşıma ile ulaşılabilecek yurtlar bulunmaktadır. Kamu ve özel yurtların tüm işlemleri kendileri tarafından yapılmaktadır. Kamu yurtlarının işlemleri için KYK’ye, özel yurtlar için de yurt sorumlularına ulaşılması gerekmektedir. Birimimizin yurtlarla ilgili sorumluluk ve etkisi yoktur. Yurt önerisi de dahil olmak üzere birimimiz görevlileri tarafından yurtlarla ilgili kesinlikle bilgi verilmeyecektir.
  • Okulumuz Hakkında: Safranbolu merkezde bulunan okulumuz derslik binası ve atölye binası olmak üzere yan yana 2 binadan oluşmaktadır. Okulumuzda 12 programda 55 akademisyen görev almaktadır. Web sayfamızda “Programlar” sekmesinin altında okulumuzdaki programlarla ilgili bilgi bulunmaktadır. Okulumuz Safranbolu’da merkezi bir konumdadır. Kaymakamlık, bazı özel yurtlar, şehir merkezi, hastane, bankalar, kütüphane ve diğer birçok kurum yürüme mesafesindedir. Şehir içi toplu taşıma araçlarının çoğu okulumuzun yakınından geçmektedir. Konumla ilgili daha detaylı görüntüyü Google Earth, Google Haritalar veya Streetview’e “Safranbolu Meslek Yüksekokulu” yazarak görebilirsiniz. Tüm programların dersleri (Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik hazırlık sınıfı hariç) kendi binamızda yürütülecektir. Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik hazırlık sınıfı öğrencilerinin eğitimleri Karabük 100. Yıl Mahallesi, Demir Çelik Kampüsü’nde olacaktır.
 
  • Çocuk Gelişimi Uzaktan Öğretim Hakkında: Tüm dönemlerde derslerin ilk 13 haftası uzaktan öğretim ile yapılmakta olup 14. ve 15. haftalar yüz yüze öğretimle yapılmaktadır. Programın sınavları Safranbolu ŞYD MYO binasında yüz yüze yapılacaktır.
 
  • Burs ve Krediler Hakkında: Varsa program özelindeki bursların duyuruları ÖSYM tercih kılavuzundaki kodlarla tanımlanmaktadır, kılavuzdan takip edilmesi gerekmektedir. KYK tarafından verilen karşılıklı krediler KYK tarafından yürütülmektedir. Birimimizin sorumluluğu ve etkisi yoktur. KYK karşılıksız bursları için öğrenciler okulumuza verilen kontenjan dahilinde birimimiz komisyonu tarafından belirlenmektedir. Gerekli bilgiler güz dönemi içerisinde duyurulacaktır. Diğer kurum ve kişilerce verilen burslarla ilgili birimimizin sorumluluk ve etkisi yoktur.
 
  • Harçlar Hakkında: Harç ücretleri Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmektedir. İlk kez bir üniversiteye kaydolan 1. öğretim öğrenciler ücret ödemeyeceklerdir. 2022-2023 yılında dönemlik ücretler; önceden bir üniversiteye kaydolmuş birinci öğretim öğrenciler için 155 TL, ikinci öğretim ve uzaktan öğretim (Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programı II. öğr. hariç) için 625,5 TL, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programı (sadece ikinci öğretim) için 938,25 TL’dir. Yine de değiştirme yetkisi Bakanlar Kurulu’nda olduğundan ödemeniz gereken net değeri üniversitemiz web sayfasındaki duyurulardan takip ediniz.
 
  • Hazırlık Sınıfı Hakkında: Sadece Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programında mecburi İngilizce hazırlık eğitimi vardır. Öğrenciler dönem başında yapılan hazırlık muafiyet sınavını geçerlerse doğrudan 1. sınıftan başlarlar. Hazırlık eğitimi Karabük Üniversitesi kampüsündeki Yabancı Diller Yüksekokulu’nda verilecektir. Hazırlık muafiyet sınavı ile ilgili duyurular üniversitemiz ve Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfalarında yayınlanacaktır. Öğrencilere ayrıca bilgilendirme yapılmayacağından ilgili web sayfalarını takip etmeleri gerekmektedir.
 
  • Başka bir üniversitede önlisans (2 yıllık) veya lisans (4-5-6 yıllık) okuyanlar hakkında: Mevzuat gereği aynı anda 2 örgün önlisans veya 2 örgün lisans eğitimi alınması mümkün değildir. Fakat bir örgün lisans + bir örgün önlisans eğitimi alınması mümkündür. Mevcut durumda örgün önlisans kaydı olan öğrencilerin okulumuza kayıt yaptırabilmek için o programdan kaydını sildirmeleri gerekmektedir. Lisansa kayıtlı öğrencilerin okulumuza kaydolmasında bir engel yoktur. Belirtilen kısıtlamalar açık öğretim ve uzaktan öğretim ile eğitim veren programlara ve bölümlere kayıtlı/kaydolacak öğrenciler için geçerli değildir.


  • Başka bir üniversiteyi kazanan öğrencilere ders muafiyeti için ıslak imzaları ders içeriği belgesi verilmeyecektir. Kontrollerin üniversitemiz web sayfasında bulunan AKTS sekmesinden yapılması yeterli olacaktır. YÖK’ün bu konudaki yazısı için tıklayınız.