İmkanlar ve Çalışmalar
Çocuk Gelişimi Programı, 1.Öğretim, 2. Öğretim ve Uzaktan Öğretim programlarına öğrenci almaktadır. 1.Öğretim, 80, 2.Öğretim, 80, Uzaktan Öğretim, 120 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır. Dersler öğrencilere teorik, uygulamalı, senkron ve asenkron olarak okulumuz dersliklerinde, üniversitemiz uygulama alanı olan “Demir Çocuk Anaokulu” nda, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı anaokulu ve anasınıflarında verilmektedir.
Bu program öğrencilerimize bireysel öğrenme, internet teknolojileri ve takım çalışmaları örneklerinde olduğu gibi ilave öğrenme ve öğretme metotları sunmaktadır.
Ünvan ve İstihdam
Program öğrencileri, iki yıl aldıkları eğitim süresince teorik ve pratik bilgi ve beceri kazanarak Ön Lisans Diploması ve Çocuk Gelişimi Meslek Elamanı ünvanını alırlar. Mezunlarımız, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel okul öncesi eğitim ve özel eğitim kurumlarında çocuk kliniklerinde, otellerde, turistik tesislerin çocuk kulüplerinde çalışırlar. Ayrıca ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı oldukları takdirde Okul Öncesi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi, Özel Eğitim Öğretmenliği ve Sosyal Hizmet lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
Uzaktan Eğitim Hakkında
Çocuk Gelişimi Programı Uzaktan Öğretim programı, birbirinden uzakta bulunan eğitici ve öğrencinin bilgisayar üzerinden senkron ve asenkron iletişim kurması esasına dayanmaktadır. Ders programları her dönem başında hazırlanıp yüksekokulumuz internet sayfasında yayınlanmaktadır. Dersler 17:10’da başlamakta ve eğitici ve öğrencinin programda belirtilen saatte bilgisayar üzerinden karşılıklı iletişimi ile canlı olarak işlenmektedir. İl dışından gelen öğrencilerimizin mağdur olmasını engellemek için öğretimin mümkün olduğunca uzaktan eğitim sistemi ile yapılması planlanmıştır. Ancak ÖSYM kılavuzunda yer alan Teknik bilgi, beceri ve uygulama gerektiren mesleki derslerde en az %30 uygulamalı yüzyüze eğitim yapılır. Detaylı bilgi YO/fakültenin web sitesinden öğrenilebilir ibaresi yer almaktadır. Yine aynı kılavuzun başka bir maddesinde de “Bu programa alınacak öğrencilerin internete erişimli bir kişisel bilgisayarı kullanma olanağına sahip olmaları gerekir. Bu programa alınacak öğrencilere örgün ve uzaktan eğitim olmak üzere karma eğitim verilecektir. Karma öğretim yapılacak derslerin 1/3'ü haftada en az iki gün veya üniversitenin belirleyeceği tarihlerde kampüste yapılır. Bu programın, ara sınavlar ve yarıyıl sonu sınavlarının uygulanması ile ilgili ayrıntılı bilgi üniversiteden edinilmelidir” denilmektedir. Bu maddeler doğrultusunda yüksekokulumuzda yüz yüze eğitim takvimi her yarıyıl dersler başlamadan önce belirlenmekte ve yüz yüze eğitim dersleri dönemin son iki haftasında Safranbolu Meslek Yüksekokulu binasında yapılmaktadır. Yüksekokulumuz Çocuk Gelişimi Uzaktan Öğretim programlarında okuyan öğrencilerimiz mezun olduklarında diplomalarında “uzaktan öğretim” ibaresi yer alacaktır.