Radyo TV öğrencileri TBMM Televizyonunu ve TRT'yi gezdi
Karabük Üniversitesi Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yülsekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencileri TBMM Televizyonunu ve TRT'yi ziyaret etti. Öğretim elemanları ve öğrencilerden oluşan grup TBMM ziyaretinde Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç ile de bir araya geldi. 
 
Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencileri için ülkemizin en önemli medya ve televizyon kurumları olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Televizyonu ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğünün Ankara'daki yerleşkesine teknik gezi düzenlendi. Öğrencilerin televizyon yayınlarını, kullanılan teknik ekipmanları ve çalışma ortamlarını yakından görmelerini sağlayan geziye; Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Fatma Erten, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Emre Con, Radyo ve Televizyon Programcılığı öğretim elemanları Öğr. Gör. Serdar Sabuncu, Öğr. Gör. Olgun Küçük ve Öğr. Gör. Abdurrahim Topal ile Radyo ve Televziyon Programcılığı ikinci sınıf öğrencileri katıldı.
 
Program kapsamında ilk olarak TBMM'yi ziyaret eden öğrencilere burada Meclis TV sorumluluları ve çalışanları tarafından tv stüdyosu, reji ve ses odaları ile teknik ekipmanlar gösterildi, işleyiş ve yayınlar hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.
 
TBMM ziyareti sırasında Karabük Ak Parti Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Safranbolu MYO ekibi ile TBMM Halkla İlişkiler Binasında bir araya gelerek sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çekildi.
 
Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencileri ve öğretim elemanlarının bir sonraki durağı TRT Aankara Genel Müdürlük Kampüsü oldu. Burada TRT Akademi binasındaki konferans salonunda ilgililer tarafından TRT Akademi ile TRT bünyesinde gerçekleştirilen "Geleceğin İletişimcileri Yarışması" ve "Next by TRT World Forum" hakkında bilgiler aktarıldı. Daha sonra öğrencilere TRT Haber'in "15 Temmuz Millet Stüdyosu" gezdirildi. Öğrenciler televizyon haberlerinin hazırlanış aşamalarına ve canlı haber sunumuna tanıklık ettiler. Ekibin bir sonraki durağı aktüel çekim servisi oldu. İlgili birimin sorumlusu ve teknik ekibi tarafından öğrencilere servisin ortaya koyduğu çalışmalar hakkında bilgiler verilerek kullanılan kameralar uygulamalı olarak gösterildi. TRT gezisinin son bölümünde ise canlı yayın araçlarının bulunduğu hangarda canlı yayın tırı ve diğer araçların tanıtımı yapıldı.